Afbeelding

ChristenUnie Zederik: geef tijdig geld aan Kindertelefoon

Algemeen 172 keer gelezen

ZEDERIK • ChristenUnie Zederik roept het college op tijdig geld beschikbaar te stellen voor De Kindertelefoon, Sensoor en AKJ.

Iedere gemeente is vanaf 1 januari 2018 verantwoordelijk voor de financiering van Sensoor, AKJ en De Kindertelefoon. Dit schrijft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in een brief aan college en gemeenteraad.

Vanaf volgend jaar stopt zij met de 'centrale' uitvoering en financiering en zijn vanaf dat moment gemeenten verantwoordelijk voor de financiering van deze landelijke instellingen. De ChristenUnie in Zederik heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. 

Actie vereist
ChristenUnie raadslid Dico Baars: "Concreet betekent dit voor de gemeente Zederik dat we een besluit moeten nemen over het beschikbaar stellen van het geld voor deze organisaties. We moeten dit op tijd, voor 1 juni 2017, doen."

"Als de organisaties niet op tijd de overeenkomsten krijgen, moeten ze het sociaal plan voor de drie organisaties in werking stellen en krijgt het personeel ontslag."

Kindertelefoon
Als de gemeente niet tijdig de overeenkomsten tekent, dan betekent dat onder andere dat  het voortbestaan van De Kindertelefoon in gevaar komt. Baars: "De Kindertelefoon vervult in Nederland een unieke en wettelijke taak: De Kindertelefoon biedt een luisterend oor aan alle kinderen in Nederland van 8-18 jaar die daar behoefte aan hebben."

"Bijvoorbeeld in de aanpak van kindermishandeling is de rol van De Kindertelefoon echt belangrijk. We hebben hier als college en raad een gezamenlijke verantwoordelijkheid."

Schriftelijke vragen
De ChristenUnie in Zederik heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder en wil weten of de wethouder op de hoogte is van de brief van de VNG en of de wethouder kan garanderen dat de overeenkomsten op tijd worden ondertekend en opgestuurd.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie