Afbeelding
Foto: Politie

Politie vindt drugslab in Giessenburg en houdt zeven mannen aan

112 8.652 keer gelezen

GIESSENBURG • De politie viel zaterdag een druglab binnen in Giessenburg. Hier werd een lab voor het vervaardigen van synthetische drugs aangetroffen. Zeven personen werden aangetroffen in het pand. Zij werden direct aangehouden. 

Na politieonderzoek van de Landelijke Recherche viel de Dienst Speciale Interventies zaterdagochtend rond 7.00 uur het bedrijfspand binnen aan de Parallelweg in Giessenburg. In dit pand trof de politie een drugslab aan voor het vervaardigen van synthetische drugs. 

Zeven personen werden aangetroffen in het pand die werden direct aangehouden. Het gaat het om mannen waarvan vier de Mexicaanse nationaliteit hebben, een man met een Poolse nationaliteit en twee Nederlandse mannen.

Chemicaliën
In het bedrijf vond de politie honderden liters chemicaliën voor het fabriceren van synthetische drugs. Naast de productielijn werd ook nog een slaapvertrek aangetroffen, kennelijk om langer dan één dag te verblijven.

De burgemeester heeft per direct het pand bestuurlijk gesloten. De mannen zijn aangehouden voor verhoor en hun voorgeleiding zal dinsdag onder regie van het Landelijk Parket bij de rechtbank Oost-Brabant plaatsvinden.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden