Afbeelding
Foto:
UPDATE

Zwagers uit Nieuw-Lekkerland en Brandwijk verdronken tijdens vakantie in Frankrijk

112 65.921 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Een inwoner van Nieuw-Lekkerland (33) en een inwoner van Brandwijk (25) zijn woensdag bij een noodlottig ongeval tijdens hun vakantie in Frankrijk overleden.

De twee zwagers waren met een groep van dertien mensen gaan kanoën in Mathaux dans l’Aube. Hun vaartocht leidde door een als gevaarlijk bekend staand deel van een kanaal. Ter hoogte van een wateraanzuigleiding kwam de groep in draaikolken terecht. Dat melden Franse media

De kano van de 33-jarige Nieuw-Lekkerlander, met daarin zijn zoontje, zou zijn omgeslagen. De vader wilde zijn kind redden, maar kwam daarbij zelf in de problemen. Een zwager schoot te hulp, waarbij uiteindelijk de beide volwassenen om het leven zijn gekomen.

De brandweer en een arts van de medische nood- en reanimatiedienst gingen ter plaatse, maar hulp mocht voor de twee mannen niet meer baten.

Twee andere deelnemers aan de vaartocht hebben ook medische zorg nodig, de anderen zijn ongedeerd. De omgekomen zwagers waren met een groep van tientallen familieleden op vakantie in Frankrijk.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Clinic zitvolleybal op maandag 27 mei in Giessenburg Sport 11 uur geleden
• Hugo Baas en Jolanda Verhaar voor de Kringloopwinkel.
Jubileum Kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland: tien jaar verkoop voor het goede doel (Roma in Roemenië) Nieuws 8 mei, 16:15
Afbeelding
Vier sportieve bewoners van De Zes Molens lopen eigen vierdaagse in Hoornaar Nieuws 8 mei, 09:42

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden