Afbeelding
Foto: Politie

Dronken chauffeur ‘keert’ busje in de sloot in Groot-Ammers

112 3.375 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Mede onder invloed van alcohol raakte de bestuurder van een busje langs de Peppelweg in Groot-Ammers in de nacht van zaterdag op zondag te water.

Volgens de politie wilde hij keren op de weg, miste de oprit, maar niet de sloot. “Dat kwam niet alleen doordat het erg donker was maar ook omdat hij onder invloed was van alcohol”, aldus de politie.

Een hulpvaardige boer trok het busje er uit met de tractor.

Uit het onderzoek van de politie bleek dat de chauffeur zoveel gedronken had dat hij zijn rijbewijs op het politiebureau in Bleskensgraaf mocht achterlaten.

“Elke dag en nacht zien we mensen die het niet kunnen laten om met een drankje of drugs op toch te gaan rijden. De gevolgen zijn vaak niet te overzien en voor spijt is het achteraf te laat”, meldt de politie op Instagram.

“Rijontzeggingen van bijna een jaar, boetes van 1000 euro of meer en een verplichte cursus van rond de 1200 euro zijn kosten waar je niet blij van word.”

“Buiten het feit dat je de schade zelf moet betalen en de verzekering niets uitkeert bij een aanrijding waarbij je onder invloed bent. En dan hebben we het nog niet eens over de gevaren en alle gewonden die er vallen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie