Afbeelding

Pand in Groot-Ammers op slot vanwege voorbereidingen hennepkwekerij

112 11 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Burgemeester Segers van de gemeente Molenlanden wil een pand aan de Irenestraat in Groot-Ammers voor een periode van drie maanden sluiten. Eind juli trof de politie daar namelijk voorwerpen aan die bestemd zijn voor het telen of bereiden van drugs.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Criminelen die zich bezighouden met drugshandel trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is.

De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. De gemeente geeft eigenaars het advies om regelmatig poolshoogte te nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie