• Alles

Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer

donderdag 17 mei 19:30 uur

19:30, Papendrecht, Schuilplaats. Evangelische Gemeente De Schuilplaats in Papendrecht houdt op donderdag 17 mei een zangavond. Er worden liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken - Johannes de Heer.

In dit liedboek staan veel mooie nummers met herkenbare melodieën. Tegenwoordig wordt in kerken niet veel meer uit de bundel gezongen. Evangelische Gemeente De Schuilplaats houdt daarom een speciale zangavond, die begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Daarna is er koffie en thee met iets lekkers erbij. Het adres van Evangelische Gemeente De Schuilplaats is Schooldwarsstraat 50. Voor meer informatie: www.schuilplaatspapendrecht.nl.

Johannes de Heer

Johannes de Heer (Rotterdam, 1866) was een bekende Nederlandse evangelist, die aan de wieg stond van de NCRV. Hij was vaak te horen op de radio, onder meer in een liederenuur. Hij zong hierin liederen en begeleidde zichzelf op het harmonium. De gezangen werden later verzameld in de naar hem genoemde Johan de Heer-bundel. Deze werd later met de Glorieklokken-liederen gecombineerd uitgegeven.