Voorjaarswandeling in Alblasserbos

zaterdag 17 maart 2018 13:30

13:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Op zaterdag 17 maart organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht 'De Alblasserwaard' (NVWA) een voorjaarswandeling door het Alblasserbos nabij Wijngaarden.

De wandeling start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur. Vanwege het interactieve karakter is de wandeling geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen die goed kunnen lopen. Het gebied is niet toegankelijk voor rolstoelen en  honden. De NVWA adviseert om vlak voor de wandeling naar het weerbericht te kijken  en te zorgen voor passende, warme kleding en waterdichte schoenen.

In de winter oogt een bos kaal, dan is er kans wat meer van het binnenbos en zijn bewoners te zien. Maar als het weer goed zacht is, kan het ook zomaar een lentewandeling worden. Kunnen we al bloemen en ander ontluikend groen zien. Onder leiding van twee ervaren IVN-natuurgidsen, Marionnel Meyer en Miriam Vermeij, gaan de deelnemers deze middag op zoek naar het winterse bosleven.

Deelname is gratis en men hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor en na de wandeling kan men nader kennismaken met het SNCA, waar men ook een drankje kan nuttigen. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Wijngaarden nabij het Alblasserbos. Voor meer informatie: 0184-412618 of www.nvwa.eu.