• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: Carlo ter Ellen

Vroege Vogelexcursie met ontbijt

zaterdag 11 mei 2024 5:52

5:52, Neerijnen, Het Stroomhuis. Op zaterdagochtend 11 mei organiseert Stroomhuis een Vroege Vogelexcursie met ontbijt op Landgoed Waardenburg en Neerijnen. 

Bij de vorige excursie, begin april, waren er vijftig verschillende vogelsoorten te zien en te horen. Inmiddels zijn er heel veel vogels teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden om hier te broeden, zoals de Grasmus, de Kleine Karekiet en de Braamsluiper. Er zijn dus ook weer vele nieuwe soorten te zien en te horen. Het blijft een verrassing!

De excursie wordt geleid door ervaren gidsen van natuurorganisatie IVN, en duurt ongeveer tweeënhalf uur. De wandeling gaat door het prachtige parkbos en naar de uiterwaarden langs de rivier de Waal.

Neem een verrekijker en waterdichte schoenen mee. Er zijn extra verrekijkers aanwezig voor mensen die er geen hebben. Na afloop rond 8:30 uur staat er in Brasserie het Stroomhuis een smaakvol ontbijt klaar.

Details

Datum: 11 mei. Tijd: 05:52 uur. Deelname: 8,50 euro (excursie + ontbijt). Reserveren noodzakelijk via www.stroomhuisneerijnen.nl. Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen.