Afbeelding
Foto: 123RF.com

Burgemeester treedt op tegen organisator illegaal feest

Nieuws 563 keer gelezen

TIEL • Burgemeester Van der Meijden heeft de organisator van een illegaal feest last onder dwangsom opgelegd.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april kreeg de politie informatie dat er een illegaal feest was op de Edisonstraat. Er waren meldingen van geluidsoverlast. 

Leegstaand pand

De politie trof in het leegstaande pand een groot aantal bezoekers aan. De aanwezigen hadden het pand gekraakt en leken onder invloed van drank en/of drugs. 

Burgemeester Van der Meijden: “Een illegaal feest is op meerdere manieren zeer onwenselijk. Niet alleen zorgt een illegaal feest voor veel overlast en verstoringen van de openbare orde, maar ook de openbare veiligheid komt in het geding. Daarom tref ik maatregelen. De organisator van het feest krijgt een last onder dwangsom opgelegd.” 

Dit houdt in dat de organisator een boete zal ontvangen als er nogmaals een illegaal feest wordt georganiseerd. Deze kan oplopen tot 100.000 euro.

Illegale feesten

Illegale feesten gaan bijna altijd samen met overmatig drank en/of drugsgebruik. Op de locaties waar deze feesten worden gegeven is geen medisch personeel aanwezig en door gebrek aan afspraken met omliggende ziekenhuizen wordt de kans vergroot dat er een gevaar is voor de gezondheid. 

Daarnaast voldoen locaties van illegale feesten vaak niet aan brandvoorschriften en worden deze locaties niet getest op voldoende ventilatie en frisse lucht, nooduitgangen en vluchtroutes. Vaak worden er voor het krijgen van toegang tot dergelijke locaties strafbare feiten gepleegd, zoals huisvredebreuk en vernielingen. Ook in dit geval wist de eigenaar van het pand niets af van het illegale feest.

Verder zorgt de toestroom tot een illegaal feest mogelijk tot verstoringen van de verkeersveiligheid. Bij illegale feesten komen er soms enkele honderden of zelfs duizenden auto’s naar één locatie, zonder dat er sprake is van goede parkeergelegenheid of een verkeersplan. Daarnaast zorgt de uitstroom voor mogelijke overtredingen in het kader van de wegenverkeerswet, bijvoorbeeld rijden onder invloed.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden