• Plezier stond voorop bij het beachvolleybaltoernooi.
• Plezier stond voorop bij het beachvolleybaltoernooi. Foto: Peter Verbeek

Beachvolleybal bij SC Everstein

Sport 173 keer gelezen

EVERDINGEN • SC Everstein bestaat dit jaar zestig jaar. In de aanloop naar het jubileum, dat in september wordt gevierd, is er voor de leden bijna elke maand een activiteit georganiseerd. Afgelopen week is een beachvolleybaltoernooi gehouden. Daar is door liefst twintig teams aan deelgenomen.

Op de parkeerplaats naast de kantine was een enorme hoeveelheid zand omgebouwd tot twee beachvolleybalvelden. Ondanks de open inschrijving liep het aanvankelijk geen storm. Mede door de aanmelding van drie ploegen van SVZ (Zijderveld) en drie die Walter Snoek (WS) uit de selectiespelers had geformeerd, waren er bij de volwassenen vijftien teams. Die zijn ingeloot in drie poules. Daarnaast waren er vijf gemengde jeugdteams (tot 15 jaar).

Ander spelletje
De eerste twee avonden zijn alle ploegen twee keer in actie gekomen. In de poulewedstrijden ging het om één gewonnen set van 25 punten. Volleyballen is voor voetballers een heel ander spelletje, en vooral in de eerste wedstrijden viel het vaak niet mee om de bal aan de andere kant van het net te krijgen.

Gezelligheid en sportiviteit was voor de meesten echter belangrijker dan het resultaat.

Op de slotavond stonden de halve finales en de finales op het programma. SVZ 1 haalde de eindstrijd door SVZ 3 te verslaan, terwijl WS 1 net iets sterker was dan WS 2.

In de spannende finale, over twee sets, trok WS 1 aan het langste eind. Bij de jeugd stonden teams van Heinpa en Sven en de rest tegenover elkaar. De laatste ploeg was duidelijk beter en won het toernooi.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden