VIKO lijdt duur puntverlies

Sport 225 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO leden zaterdag in Nunspeet duur puntverlies tegen Hellas. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Hellas de gelijkmaker op het scorebord te noteren, 22-22.

Binnen twee aanvallen keek VIKO al tegen een 0-2 achterstand aan door een strafworp en afstandschot van Hellas. De gehele eerste helft moest VIKO knokken om opnieuw de aansluiting bij Hellas te vinden.

Zij waren immers al vlot uitgelopen naar een 5-2 voorsprong. Na 20 minuten in de eerste helft leek VIKO zich te herpakken. Met name Rules Buitelaar was zuiver vanaf afstand en via een schot van Natascha Hazendonk werd een 10-14 voorsprong gepakt. Echter vlak voor rust verslapte de defensie van de rood-witten en wist Hellas terug te komen tot 13-14.

Spannend
In de tweede helft bleef het spannend. Hoewel VIKO steeds één of twee goals voorsprong had, wisten zij de marge niet verder uit te bouwen. Met nog 10 minuten te spelen wist Hellas de gelijkmaker te maken via een doorloopbal (19-19).

Jorien Elbertsen maakte met een actie ruimte voor Natascha Hazendonk die de 19-20 binnenschoot. De aanval daarna wist ook Jorien Elbertsen de korf te vinden (19-21).

Toen daarna Annelies Visser van onder de korf de 19-22 scoorde leek de overwinning veilig gesteld, maar niets was minder waar. De defensie van de rood-witten wankelde opnieuw, er werd niet als team verdedigd. In de laatste 30 seconden legde Hellas met succes aan voor de gelijkmaker (22-22).

Annelies Visser kon nog een keer aanleggen voor de overwinning. Ze draaide echter het schot uit de korf. Door het gelijkspel van VIKO staat NOVA nu drie punten los en lijkt een gedeelde eerste plek verder weg dan ooit.