foto-reportage
Eerste Slow Food Markt Vianen groot succes
Algemeen
1.975
keer gelezen
EVERDINGEN • De allereerste Slow Food Markt Vianen werd officieel geopend door de wethouder And're Landwehr, die aangaf zelf groot voorstander te zijn van 'good, clean & fair' producten.
De eerste editie van deze markt (een gezamenlijk initiatief van Slow Food Utrecht, Cittaslow Vianen en Fortbrouwerij Duits & Lauret) was groot succes.
Bezoekers konden proeven en kennismaken met o.a. de producten van de Veldkeuken waar pure ingrediënten de hoofdrol spelen, de vegan Punk dog hotdogs gemaakt van biologische (natuurlijk lokaal, hand-made).
Maar ook overheerlijke champagnes of fortbier proeven. Suzette maakte een overheerlijk stoofpotje met overheerlijk Limousin rundvlees, Duits en Lauret bier, een beetje van Landgoed Everstein.
De hele dag werden er rondleidingen gegeven op Fort Everdingen. Zowel deelnemers, als organisatie en bezoekers waren enorm enthousiast over de eerste Slow Food Markt Vianen.
De deelnemers waren:
Brouwerij Duits & Lauret, fortbier
Tasty Sparkling, champagne
Distilleerderij de Pronckheer, distillaten
De betuwe imker, honing en kaarsen
Landgoed Everstein/ Vitaal Dorp
Dirk de Vries, paddenstoelen
KruidenCo.nl, thee
Kaasmakerij Huig van de Graaf, kaas
IJsboerderij Middelbroeck, ijs
Zuster Evie Hagestein, hangop en fudges
de Veldkeuken, brood en quiches
Suzette Catering, stoofpot
Natuurcentrum de Schaapskooi, natuurlijke sappen
B&B Lots4U, jams
Kwekerij Bijenkans, biologische planeten
Bouillon Magazine, tijdschriften en boeken
Nico van Ganzewinkel nam een kijkje en maakte een foto-reportage.