• Sponsor Ingeborg Al (l.) en initiator Janine Sporrel.
• Sponsor Ingeborg Al (l.) en initiator Janine Sporrel.

'Niks zo gezond als uurtje wandelen'

Algemeen 1.111 keer gelezen

VIANEN • Stichting Vrijstad Vianen Loop start in september met wekelijkse wandeltrainingen voor mensen die hun conditie weer willen opbouwen.

De lessen worden vanaf 12 en 13 september elke week gegeven op dinsdag bij obs De Wiekslag (van 19:00 tot 20:00 uur) en op woensdag bij de banken van de Bosbaan (van 10:45 tot 11:45 uur). De deelnemers krijgen deskundige begeleiding van een ervaren instructeur. Ook fysiotherapeut Olaf van 't Veen zal regelmatig bij de trainingen aanwezig zijn. De eerste vijf trainingen zijn gratis.

Passie
Janine Sporrel van de stichting Vrijstad Vianen Loop is de initiator van de trainingen. Via haar eigen sportbedrijf Fit-ing verzorgt ze trainingen voor wedstrijdsporters en recreanten."Ik heb een grote passie voor het fitter maken van mensen. Het maakt niet uit op welk niveau."

Eerder dit jaar nam ze ook het initiatief om met haar stichting een hardloopwedstrijd door de binnenstad van Vianen te organiseren: een schot in de roos. De eerste editie op zondag 8 april werd een groot feest, mede door het prachtige weer.

De wandeltrainingen zijn volgens Janine uiterst geschikt voor iedereen die een steuntje in de rug nodig hebben om weer te gaan bewegen. "We willen mensen laten ervaren hoe leuk het is om van de bank af te komen en in de buitenlucht een uurtje actief bezig te zijn."

De voordelen van wandelen zijn legio, zegt Sporrel. "Uit diverse onderzoeken blijkt dat wandelen in de buitenlucht heel goed is voor je gezondheid. Wandelen is overigens ook laagdrempelig, je hebt er weinig voor nodig. Eigenlijk alleen een paar goede wandelschoenen."

Sociale bezigheid
Een groot voordeel van wandelen is bovendien dat het een sociale bezigheid is. "Het is een mooie manier om andere mensen te leren kennen. Misschien vinden mensen door de trainingen wel een vast wandelmaatje."

Janine Sporrel is ervan overtuigd dat iedereen trainbaar is. "Wandelen is een milde manier van bewegen. Iedereen kan meedoen op eigen niveau. Ook als je een wat mindere conditie hebt."

Stichting Vrijstad Vianen Loop wordt financieel ondersteund door Emiel en Ingeborg Al. Ingeborg: "Toen ons bedrijf 25 jaar bestond, hebben wij een receptie gehouden. We hebben onze gasten gevraagd om geen cadeaus te geven, maar een donatie te doen voor een goed doel. Het initiatief van Janine vonden wij een prachtig doel om te ondersteunen."

Aanmelden kan bij Janine Sporrel: 06-30688512 of per mail: info@vrijstadvianenloop.nl

Dick Aanen

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden