Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Culinair genieten tijdens Proef Vianen

Algemeen 766 keer gelezen

VIANEN • Op zaterdag 9 september wordt voor de vijfde maal Proef Vianen gehouden. De Voorstraat zal hiervoor deels worden afgesloten tussen de Rabobank en het Stadhuis.

Vrijstad Vianen laat op deze zaterdag weer zien, en vooral proeven, wat horecaondernemers op culinair gebied in huis hebben.

De kartrekkers van de eerste vier edities, Bert Steehouder, Stefan van Hees en Gerrit Leeuwis hebben hun inzet en expertise inmiddels overgedragen aan vier nieuwe personen; Albert Steehouder, Herman Gleis, Gerrit van Bruchem en Hans van Kooten.

Zij hebben dit jaar hun schouders gezet onder de (in)vulling van Proef Vianen.

Basis blijft hetzelfde
Gerrit van Bruchem (Jumbo) "De vijfde editie zal niet heel veel anders worden dan de eerste vier. Waarom zou je een succes als Proef Vianen veranderen. De basis blijft zoals hij was, lekker proeven in Vianen, uiteraard moet 't weer wel weer 'n beetje meezitten maar dat hebben we nu eenmaal niet in de hand."

'Place to be'
Hans van Kooten; "Het is jammer dat niet alle (aanverwante) horecaondernemers dit moment aanpakken en meedoen. Proef Vianen is the place to be om je zaak te promoten en je visitekaartje af te geven. Het zou dan ook direct helder zijn voor de bezoekers, iedereen doet gewoon mee. Maar gelukkig, de meerderheid doet mee en daar zijn we zeer content mee".

Midden Voorstraat
Herman Gleis: "We concentreren het dit jaar op het midden van de Voorstraat, zodat het compacter is. En we hebben de afgelopen jaren regelmatig de terugkoppeling gekregen dat Proef Vianen te vroeg was afgelopen. Daarom hebben we voor 2017, als pilot, besloten dat Proef Vianen pas start om 14.00 uur en door loopt tot 21.00 uur. Het is tenslotte zo dat de meeste mensen pas eten tussen 17.00 en 20.00 uur. We gaan ervaren hoe dit bevalt."

Niet hele Voorstraat dicht
Albert Steehouder: "Om de ondernemers aan de Voorstraat toch enigszins tegemoet te komen gaat niet de hele Voorstraat dicht. Op zaterdag 16 september is namelijk de hele Voorstraat al afgesloten in verband een grote brocante- antiek- en streekproductenmarkt.

Weggebruikers met een personenauto die via Voorstraat zuid de stad inrijden worden via de Bakkerstraat afgevloeid, vrachtwagens hebben na 11.00 uur geen doorgang meer. Voorstraat noord blijf gewoon bereikbaar via de Stadhuisstraat en Lombardstraat."

Deelnemers
Deelnemers aan deze editie zijn: Bram van Diermen, Café De Rooie Reiger, Mobile BBQ, Mama Mia, Echte bakker Steehouder, Kwalitaria, Restaurant De Vrijstad, Slagerij De Goeij, Stadsbranderij Vianen, De Kloostertuin, Miele/Hotel Vianen, Eetcafé Lekdijk, Paul's Groente winkel, Zas en Fratsen, O'Morrow, 't Fust en Otto's Kookbus.

Voor de kinderen is er vermaak bij de grote tent. Frank de Kleer van 't Pakhuis zorgt voor de muzikale omlijsting. Proef Vianen is dit jaar dus van 14:00 tot 21:00 uur. Toegang is, zoals gebruikelijk, gratis.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden