Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gratis concert ZomerOrkest bij Werk aan het Spoel

Algemeen 165 keer gelezen

CULEMBORG • Het bekende ZomerOrkest Nederland (ZON) speelt op dinsdag 25 juli van 20:00 tot 22:00 op Werk aan het Spoel. 

ZomerOrkest Nederland is een orkest dat bij mensen om de hoek speelt, op pleinen, terrassen en in parken. Op deze manier laat het orkest een ongekend groot publiek kennis maken met de onbeperkte mogelijkheden van de blaasmuziek en jonge-, getalenteerde musici.

Promoten blaasmuziek
ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Toernee
Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Uitdagend programma
Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Ido-Gerard Kempenaar en Paul van Gils. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Ido-Gerard stond vorig jaar ook voor het ZON, Paul gaat dit jaar voor het eerst mee op tournee.

'In the Distance'
Speciaal voor deze tournee is het stuk 'In the Distance' gecomponeerd door Arend Gerds. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Julian van der Linden. Op altsaxofoon zal hij het virtuoze stuk 'Saxpack' ten gehore brengen.

Het concert bij Werk aan de Spoel is gratis toegankelijk. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden