• De nieuwe beheerders openen het dorpshuis op vrijdag 4 augustus. 
• De nieuwe beheerders openen het dorpshuis op vrijdag 4 augustus.  Foto: Peter Verbeek

De Biezen krijgt jong beheerderspaar

Algemeen 3.057 keer gelezen

HAGESTEIN • Met ingang van augustus krijgt dorpshuis De Biezen nieuwe uitbaters. Met zijn partner Mira van der Wal hoopt Joep van Putten De Biezen weer de functie te geven die hoort bij een dorpshuis: een ontmoetingsplek voor alle bewoners. Op vrijdag 4 augustus, om 14:00 uur, zijn ze weer geopend.

Medio september houden de beginnende dertigers een openingsfeest om het dorp kennis met hen te laten maken. Niet dat dat echt nodig is. Joep is een geboren Hagesteiner, is een enthousiaste tennisser en organisator bij ltv Gouwenes, en staat ook als biljarter zijn mannetje.

Niet onbelangrijk voor de toekomstige uitbaters van De Biezen is dat ze ervaring hebben in de horeca. Van Putten is van huis uit zelfstandig werkend kok die in tal van restaurants, eetcafés en bars in binnen- en buitenland heeft gewerkt, en gewend is aan hectische omstandigheden. De afgelopen 3,5 jaar was hij de rechterhand van Herman Gleis, eigenaar van het Viaanse café De Rooie Reiger. "Ik heb daar met plezier gewerkt maar voor mij was dit niet een baan voor het leven. Alles wat ik voorheen heb gedaan is uiteindelijk een springplank geweest naar mijn toekomstige baan." Mira heeft bij de vorige pachter van De Biezen achter de bar gestaan, en is nu keuken- en barmedewerkster van golfparken De Kroonprins en Wilnis.

Mira en Joep zien genoeg mogelijkheden voor het dorpshuis, en zetten daarbij ook een beetje in op de gunfactor. De centrale ruimte, met de gezellige bar en het afhaalpunt voor patat en snacks, blijft het hart van De Biezen. Een plaats om na het werk even een drankje te doen, om 's avonds een praatje te maken, een kaartje te leggen, een pijltje te gooien of een partijtje te biljarten. Ook de leden van de verschillende verenigingen die vooral gebruik maken van de grote zaal zullen daar na afloop vaak blijven hangen. "De kleine zaal is door de vorige beheerder ingericht als restaurant De Huyskamer. Die ruimte laten we intact, maar de permanente restaurantfunctie verdwijnt", vertelt Joep van Putten. "Maar wie er gezellig wil borrelen, er een jubileum of verjaardag wil vieren, kan er gebruik van maken. En gezien mijn achtergrond als kok blijft het voor gezelschappen vanaf twintig personen mogelijk er te dineren. De grootste verandering is misschien wel dat we ook op zondagmiddag zijn geopend. Daarnaast willen we een deel van de organisatie van evenementen voor jong en oud op ons nemen, van disco, kaart- en knutselmiddagen voor ouderen, tot thema-avonden met spijs en drank. Wie ideeën heeft kan bij ons aankloppen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden