• De combinatie Caya Jochems/Goudlokje stal de show.
• De combinatie Caya Jochems/Goudlokje stal de show. Foto: Peter Verbeek

Vier foutloze ritten voor Caya Jochems

Sportt 473 keer gelezen

HAGESTEIN • Paardensportvereniging de Stuwruiters houdt dit seizoen vijf oefenwedstrijden in zowel dressuur als springen. Met haar pony Goudlokje was Caya Jochems afgelopen zaterdag de ster van de dag.

Nieuw element dit jaar is de Stuwruiter challenge. Dat is een extra geldprijs voor de beste combinatie van alle concoursen. Voor zowel de eigen leden als deelnemers van buitenaf zijn geldprijzen van 50 euro (dressuur) en 30 euro (springen) te verdienen.

De vierde wedstrijd stond in het teken van springen. De amazones reden twee verschillende parcoursen die waren uitgezet door springinstructeur Herman Vork. Het eerste was om er rustig in te komen. Met negen hindernissen, waaronder verschillende oxers, was het tweede parcours uitdagender.

Deelnemersveld
Omdat ook op andere locaties concoursen zijn gehouden bestond het deelnemersveld uit elf eigen leden. Bij de pony's categorie D/E ging Caya Jochems er met Goudlokje twee maal met de eerste prijs van door. Beide keren zette zij een foutloos parcours neer, om vervolgens in de twee barrages de snelste tijd van de dag te laten noteren.

Marloes van de Gronde met Diego eindigde twee keer als tweede. In het eerste parcours was ze een paar seconden langzamer maar in het tweede was het verschil slechts 0,24 seconde.

Bij de pony's categorie A/B/C werd de combinatie Novan Smaal/Moon in het eerste parcours eerste met zowel een foutloos basisparcours als een foutloze barrage. In het tweede parcours won Luna Neijenhuis op Iris met een foutloos parcours en foutloze barrage.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 23 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden