• Beide teams poseerden voor het traditionele plaatje.
• Beide teams poseerden voor het traditionele plaatje. Foto: Peter Verbeek

Combiteam houdt Brederodes in bedwang

Sport 783 keer gelezen

VIANEN • De erewedstrijd die afgelopen woensdagavond is gespeeld voor topschutter Mike de Groot (Brederodes zaterdag) was aantrekkelijk. Het combiteam, samengesteld uit spelers van SC Everstein, Brederodes (zondag) en vv Vianen, deed niet onder voor de sterker geachte gastheer. De eindstand van 1-1 was logisch.

Voor het duel waren er lovende woorden voor Mike de Groot. Als debuterende spits in de tweede klasse heeft hij, mede dankzij zijn ploeggenoten, een groot aandeel gehad in het scorend vermogen van zijn elftal. Met veertien doelpunten bleef hij alle overige schutters voor. Nadat hij uit handen van Peter Verbeek, de geestelijk vader van het evenement dat voor de 26ste keer is gehouden, de topschutterstrofee van Het Kontakt had ontvangen, gaf arbiter Danny Kuipers het spel vrij.

Erezaak
Vorig jaar kwam het combiteam er niet aan te pas. Brederodes (zaterdag), dat toen in René de Blok de beste schutter van de regio Vianen had, maakte er met 11-1 een regelrechte slachtpartij van. Mede doordat de selectie sinds het einde van de competitie niet meer heeft getraind was de scherpte er een beetje uit.

Dat gold niet voor het combiteam, dat er een erezaak van maakte om de schade binnen de perken te houden. In de tiende minuut scoorde Bowan de Bruin op fraaie wijze, maar omdat hij voorafgaande aan zijn actie een lichte overtreding had gemaakt werd die treffer geannuleerd. Even later maakte doelman Mark Boss (combiteam) hands buiten het zestien metergebied, en dat werd bestraft met een gele kaart.

Op aangeven van Ivo Toxopeus kreeg Mike de Groot op het halve uur zijn eerste kans, maar zijn kopbal verdween naast het doel. In de slotfase creëerden beide ploegen enkele kansjes. De Groot had eigenlijk moeten scoren, maar hij schatte een voorzet van Kevin Kroeze niet helemaal op waarde.

De tweede helft was net begonnen toen Simon van Zanten een prachtig steekpassje op Danny Stijsiger gaf. De aanvoerder van vv Vianen nam de bal prima aan en passeerde doelman Bastian Spriel: 0-1. Geen enkele speler van het combiteam zakte door het ijs. Met name vleugelverdedigers Klaas Hazendonk en Roderick van Duinen vielen op door hun goede spel en hun onverzettelijkheid.

Na een hoekschop van Maxim Brouwer kopte Ahmed Sahraoui het gelegenheidselftal bijna naar 0-2. Niet veel later miste Van Zanten een beste kans. Van Brederodes, Dat Kevin Bosch na rust in de ploeg had gebracht, ging nu meer dreiging uit. Toch had de ploeg er, na een overtreding van Rogier L'Abee op Kroeze, een strafschop voor nodig om vanaf de stip langszij te komen. Uiteraard mocht Mike de Groot dat klusje voor zijn rekening nemen: 1-1.


Peter Verbeek

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden