Afbeelding
Foto: Nico van Ganzewinkel

Drietal neemt afscheid van Kerk en Kunst

Algemeen 412 keer gelezen

VIANEN • Hortense Höppener-Bouvy, Otto ter Stege en Ruud Pieters namen vrijdagavond in de Grote Kerk in Vianen afscheid van de werkgroep Kerk en Kunst.

Zij waren vanaf het eerste uur bestuurslid en assistent van de werkgroep.

De werkgroep Kerk en kunst van de Grote Kerk in Vianen bestaat inmiddels vijftien jaar. De werkgroep kreeg de laatste vijf jaar hulp van de stichting Kunst en Cultuur van de Grote Kerk en van de werkgroep 'Open kerk' en het Stedelijk Museum. De werkgroep brengt in het kader van haar vijftienjarig bestaan met plezier de tentoonstelling 'Wat in 't voorbijgaan blijft' onder de aandacht met bijzonder fotowerk van Bert de Turck (1951).
 
Bert de Turck uit Beek-Ubbergen staat bekend als 'de schilder met de camera'. Mensen denken vaak dat zijn foto's schilderijen zijn. Toch gebruikt hij geen trucs om dat effect te bereiken. Zijn werk is impressionistisch en meditatief van aard. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, binnenruimten, stadsgezichten en stillevens. Daaronder schuilen de echte thema's zoals transformatie, vergankelijkheid en verstilling. Zijn beelden hebben vaak een melancholische toon. De tentoonstelling is te zien van zaterdag 10 juni tot en met woensdag 11 oktober. De kerk is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13:30 en 16:00 uur uitgezonderd bijzondere reserveringen als rouw- en trouwdiensten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden