Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vianen Boppe: 33.000 euro voor Alpe d'Huzes

Sport 1.181 keer gelezen

VIANEN • Tien fietsers en een wandelaar van het team Vianen Boppe hebben meer dan 33.000 euro opgehaald voor Alpe d'Huzes. Het sportevenement vond vorige week donderdag plaats. 

Om half vijf 's morgens zijn de deelnemers in het donker gestart om de 21 bochten van de ruim 13 kilometer lange en zware tocht naar de top van de berg één of meerdere keren te volbrengen. 

"Iedereen met zijn eigen verhaal, maar uiteindelijk een gezamenlijk doel: de strijd tegen kanker", zegt teamcaptain en deelnemer Jacques Matton. In het begin was het fris en later op de dag liepen de temperaturen op tot boven de 30 graden, om uiteindelijk te eindigen in serieus noodweer. 

Koers stil
De organisatie was genoodzaakt om de koers twee uur eerder stil te leggen. Matton: "Gelukkig is iedereen veilig boven gekomen en ingepakt in dekens en folie werden de deelnemers opgevangen in een sporthal waar ze elkaar lachend vol trots, maar ook huilend van emoties, in de armen vielen." 

Acties
In de maanden voorafgaand aan het evenement zijn er verschillende acties gevoerd: Sinterklaas aan huis, oliebollenverkoop, vrouwenbingo, Valentijnsdiner, reanimatietrainingen, fiets- en wandeltocht en stroopwafelverkoop. De teller staat momenteel (maandag 5 juni) op 33.225 euro. 

Anonieme gift
Dit mede dankzij een een anonieme gift van 8000 euro van iemand die aan de gevolgen van kanker een paar weken geleden is overleden. "Voor die persoon zijn er engeltjes mee de berg op gegaan en is een kaarsje aangestoken", zegt Esther de Goeij, echtgenote van deelnemer Hans de Goeij. 

Deelnemers
Team Boppe bestond uit: Jacques Matton (4x omhoog gefietst), Lonneke van Putten (1x omhoog gewandeld). Pien Schouten (2x gefietst), Stephan Gunnink (6x gefietst), Adri Kloetstra (4x gefietst), Alex den Hartog (4x gefietst), Dick Luiten (3x gefietst), Edwin Huis in 't Veld (3x gefietst), Petra de Jong (4x gefietst), Hans de Goeij (3x gefietst) en Noël Distelbrink (3x gefietst). Zij werden ondersteund door een ondersteunend team van partners en aanhang. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden