• Aart Baas werd opnieuw kampioen.
• Aart Baas werd opnieuw kampioen.

Clubtitel Lekstroom weer voor Aart Baas

Sport 445 keer gelezen

VIANEN • Nadat hij de laatste drie jaren clubkampioen was geworden van de toenmalige schaakclub Vianen heeft Aart Baas, na de fusie met schaakclub Nieuwegein tot Lekstroom, die machtsgreep nu voor de tweede keer herhaald. Het was zijn vijfde titel op rij.

In het begin van de interne competitie van Lekstroom maakten veel favorieten misstappen, maar gaandeweg het seizoen herstelden ze zich daarvan.

Verrassend was de komst van Elmar Hommes. Hij speelde KNSB in Assen, maar moest voor zijn werk in Nieuwegein zijn. Hommes had de hoogste ELO-rating en leek onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen. Toen hij werd overgeplaatst naar Den Haag nam hij afscheid en werd het een strijd tussen Colijn Wakkee en Baas.

In één van de laatste ronden moest Wakkee zijn meerdere erkennen in Elmer van Veenendaal. Omdat hij de week daarop was verhinderd, hoefde Aart Baas 'alleen maar' te winnen van Mitchel Wallace en Henny van Dijk. En dat deed hij bekwaam! Zowel Baas als Wakkee verloren slechts twee keer, maar doordat Baas drie partijen méér won, verdiende hij de titel ten volle.

Opvallend is de hoge klassering van Rick Vlietstra. Weliswaar verloor hij tijdens een inzinking enkele partijen op rij, maar hij eindigde toch op een keurige vierde plaats. Ook Hans Buikema, Nico Rischen en Koen Thomassen kwamen de top tien binnen. Van Arie Post, Henny van Dijk en Jan Stoutenbeek was dat wel te verwachten.

Sterke schakers als Charlotte Moons, Steven Bastiaans en Ron de Haas konden door ziekte weinig of helemaal niet spelen. Ook Jan Jansen, Gavin en Mitchel Wallace zijn in staat hoog te eindigen, maar door te weinig te komen, staan zij nu net boven de twintigste plaats. Ben Schuddeboom begon dit jaar met verlies tegen mindere schakers. Hij herstelde zich echter knap en is de hoogste stijger van de club.

Ook Paul Peeters ontwikkelt zich goed en van hem wordt volgend seizoen nóg meer verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden