• Kinderen kunnen bootjes bouwen tijdens het evenement.
• Kinderen kunnen bootjes bouwen tijdens het evenement. Foto: PR Sleepbootdagen

Bootjes bouwen voor Kika tijdens de Sleepbootdagen

Algemeen Nationale Sleepbootdagen 2017 264 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de Nationale Sleepbootdagen kunnen kinderen op donderdag 25 en zaterdag 27 mei zelf een bootje bouwen en vervolgens te water laten in de waterbak. Een sponsor heeft voor vijfhonderd bootjes bouwmaterialen beschikbaar gesteld gekregen. De ervaring leert, op andere nautische evenementen, dat de kinderen in de rij staan om zelf een boot te bouwen. 

Leukemie, waar dochter Alicia van de familie Steehouder uit Vianen tegen strijdt, motiveert de familie om zich in te zetten voor Kika. Twee vriendinnen, Wenda en Jolanda, hebben zich opgeworpen om met het Team Alicia de marathon van Berlijn te lopen, om zo Kika onder de aandacht brengen en fondsen te verwerven. 

De familie Steehouder zal dan ook tijdens de Sleepbootdagen jeugdige bouwers begeleiden zodat zij een nautisch verantwoord schip te water kunnen laten. De opbrengst van de bootjes gaat naar het team Alicia en komt volledig ten goede aan Kika. Met de opbrengst betaalt Kika onderzoeken naar kinderkanker om er zo voor te zorgen dat er nóg meer kinderen beter kunnen worden. Tijdens de Sleepbootdagen krijgt de jeugd dus de kans om zelf een schip te bouwen en op deze wijze spelenderwijs de strijd tegen kinderkanker te steunen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden