Afbeelding
Foto: Patrick Hilhorst

Egbertusschool wint Fair Play-prijs

Algemeen 689 keer gelezen

VIANEN • De meiden uit groep 7/8 van de Egbertusschool speelden het sportiefst op het schoolvoetbaltoernooi in Vianen. Sportservice Vianen, dat het toernooi organiseerde met vv Brederodes en de gemeente, verraste hen met wedstrijdkaarten voor fc Utrecht, dat deze vorm van stimulering van Fair Play graag ondersteunde.

Op de Egbertus was voor het toernooi eigenlijk helemaal geen aandacht voor de Fair Play-prijs. Sportief gedrag in en om het veld is voor hen de normaalste zaak van de wereld. "Na afloop handjes geven aan de scheidsrechter en tegenstander. Aardig zijn in het veld. De meesters, juffen en ouders die positief zijn", geven de meiden als voorbeeld van hun gedrag. "En niet teleurgesteld en boos zijn na een nederlaag. We verloren dan wel de finale, maar hebben het vooral heel leuk gehad."

De begeleiders van het team Michelle en Marissa beaamden dat: "Ze zijn helemaal niet bezig geweest met de Fair Play-prijs, maar vinden dit normaal gedrag. Fijn dat er oog voor is dat ze zich goed hebben gedragen." Jorrit Hansen van Sportservice Vianen. "Het is mooi om te zien dat dit team zich niet anders heeft voor gedaan om deze prijs te winnen, maar dat dit gedrag de standaard is. De scheidsrechters gaven tijdens het schooltoernooi na elke wedstrijd plusjes en minnetjes aan de teams. Bij de Egbertus zagen we alleen maar plusjes staan, waarvan de meeste bij dit team." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 6 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 18 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column Arno Wallaard Memorial: polderkoers live (te) volgen Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden