Afbeelding

Servia volgend jaar zeker van 3e divisie

Sport 182 keer gelezen

VIANEN • De herenvolleyballers van Servia spelen volgend jaar opnieuw in de derde divisie. Ze vochten zaterdag met succes voor lijfsbehoud in het thuisduel tegen Aspasia uit Koudekerk.

De Viaanse heren startten goed en wisten halverwege de eerste set een gaatje te slaan. Ondanks een ruime marge (21-16) liet Servia zich in het slot van de set verrassen door de veerkracht van Aspasia. Bij 24-24 werd het toch nog een race om de laatste punten.

Met de ingebrachte stormram Yme Veenje wist Servia een setpunt tegen om te buigen in uiteindelijk setwinst (29-27).

In de hoek
De tweede set was Servia opnieuw de sterkste partij in de beginfase. Ondanks de goede start en de kleine voorsprong liet Servia zich opnieuw in de hoek zetten door Aspasia.

Het aanvallende vermogen van de Viaanse heren stortte in, ingeruild door zwakke prikballen die de heren uit Koudekerk genadeloos afstraften. Servia herpakte zich echter op tijd en won de set bij 25-22.

In de derde set was Servia nog niet bekomen van de schrik. Al snel stond er een ruime voorsprong voor Aspasia op het telbord. Met enkele wijzigingen in de opstelling en de nodige aanwijzingen, herpakte Servia zich andermaal en liep gestaag in op Aspasia. De energie leek uit de mannen uit Koudekerk te lopen, het Viaanse blok zat ze voortdurend in de weg: 25-22.

Verzet gebroken
In de vierde set was het verzet van Aspasia gebroken. Servia voedet de druk op en slaagde in vrijwel al haar acties: 25-18.

Servia speelt nog twee uitwedstrijden dit seizoen, te beginnen met de uitwedstrijd tegen Kalinko Haaglanden, aanstaande zaterdag om 14.30 uur in sporthal Houtrust in Den Haag.

De dames van Servia, die twee weken al kampioen werden, wonnen zaterdag in eigen huis met 3-1 van VOC-Maarssen. De setstanden waren 25-19, 25-15, 25-15 en 22-25.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 6 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 9 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden