(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin) Foto: Jan de Bruin

Rens Tulner wil in Ronde van Lexmond boven zichzelf uitstijgen

Sport 68 keer gelezen

LEXMOND • De Ronde van Lexmond is een criterium. Kenners weten dat dit soort wedstrijden vaak de opmaat vormen voor het echte werk: de klassiekers, wedstrijden over een veel langere afstand dan een criterium en verreden op een parcours dat vele malen groter is dan het welbekende rondje om de kerk.

Het echte werk waaraan Lexmonder Rens Tulner dit jaar in de trui van Delta Cycling Rotterdam is begonnen. Een overstap van de junioren naar de beloftencategorie, die hij naar eigen zeggen goed heeft verteerd.

Tulner: 'Het is een beetje wennen, maar de overgang valt alleszins mee. Ik kan zelfs al lekker de koers bepalen op nationaal en zelfs op internationaal niveau. Voor de overwinning rijd ik nog niet, maar ik heb van dichtbij al een aantal finales meegemaakt.'

Veel zin in
Grote vraag is dan natuurlijk of relatief klein bier als de Ronde van Lexmond Tulner nog wel kan boeien.

Zijn antwoord laat echter geen ruimte voor twijfel: 'De Ronde van Lexmond betekent veel voor mij. Dat ik meteen de eerste keer dat ik meedeed kon winnen (Tulner won de ronde als junior in 2015, een jaar later werd hij eveneens als junior tweede, JJK) gaf mij echt een geweldig gevoel. De Ronde van Lexmond speelt al vanaf het begin van dit seizoen door mijn hoofd en ik ben erg blij dat de ploeg mij de mogelijkheid geeft om in mijn eigen dorp te koersen. Tijdens de Ronde van Lexmond heb ik altijd het gevoel dat ik een beetje boven mijzelf uit kan stijgen. Hopelijk is dat dit jaar niet anders. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!'

Duidelijk. De concurrentie is alvast gewaarschuwd.

Programma
De 44e Ronde van Lexmond wordt zaterdag 8 april verreden. Om 14:00 uur bijten de regiorecreanten het spits af voor hun eerste koers van het seizoen. De renners in de categorie Sportklasse / Amateurs worden om 15:15 uur weggeschoten.

Hoofdschotel is om 16:45 uur de ronde van elite- en belofterenners. De lokale favoriet Rens Tulner zal voor het eerst in deze categorie van start gaan.

Het driedaagse programma begint donderdagavond 6 april met een recreatieve fietstocht, vrijdagavond 7 april gevolgd voor een dikkebandenrace voor de jeugd.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 7 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 10 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden