• Kapitein Tijn, was nogal zenuwachtig in het begin van de vaart.
• Kapitein Tijn, was nogal zenuwachtig in het begin van de vaart. Foto: Abel Hoegée

Kapiteinsdiploma halen op de Arin

Algemeen Nationale Sleepbootdagen 2017 455 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de Nationale Sleepbootdagen kunnen kinderen hun kapiteinsdiploma halen door een echte en spannende vaart te maken met een tankerschip.

Het modeltankerschip de Arin meert donderdag 25 mei aan in Vianen voor de Nationale Sleepbootdagen. Het schip meert aan in een waterbassin van zeven bij negen meter. Tijdens de Sleepbootdagen wordt elke dag de brug van het tankerschip opengesteld voor kapiteins in spé, zij kunnen van de kapitein van de Arin een heus kapiteinsdiploma uitgereikt krijgen. Met de te verwachten drukte op de Nationale Sleepbootdagen zullen kapitein Abel Hoegée en zijn bemanning vele afvaarten moeten maken om ervaren kapiteins af te leveren. De ervaring leert dat de dagelijkse (tussen de tachtig en honderdvijftig) afvaarten zorgen voor hele blije kinderen en glunderende ouders die trots en soms ook een beetje jaloers kunnen zijn op het kapiteinsdiploma van hun kind of kinderen.

Het kan natuurlijk zijn dat kinderen op een ander nautisch evenement al een kapiteinsdiploma hebben gehaald. In dat geval kunnen zij een foto of kopie van het eerder behaald diploma meenemen, zij krijgen dan een monsterboekje waarin aangetekend wordt wanneer zij de opfrisvaart hebben gemaakt.

Kapitein Abel Hoegée en zijn bemanning zullen dagelijks, tijdens de Nationale Sleepbootdagen Vianen, de trainingen verzorgen voor de aspirantkapiteins.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden