• Ivy van Bruggen op het onderdeel balk.
• Ivy van Bruggen op het onderdeel balk. Foto: Ramon Oost

DOS-turnsters geven visitekaartje af in Amsterdam

Sport 95 keer gelezen

AMSTERDAM • Met twee zilveren en één bronzen medaille hebben turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen hun visitekaartje afgegeven tijdens het districtskampioenschap Mid-West afgelopen weekend in Amsterdam.

Ivy van Bruggen turnde bij de junioren 3e divisie een stabiele wedstrijd. Ze maakte nergens grote fouten en mede door haar uitstekende brugoefening, waarop ze de beste was, werd ze tweede in het eindklassement en won ze zilver.

Val
Jeugdturnster Aïsha Josepha begon haar kampioenschap in de 2e divisie niet goed. Een val van de balk en een verdere onrustige oefening maakte dat ze zich moest gaan herpakken op de overige onderdelen. Dat deed ze overtuigend door zowel op sprong als op brug de hoogste scores neer te zetten. Ook zij belandde op het podium en kreeg een zilveren medaille omgehangen.

Guusje Duyts turnde in de 3e divisie bij de jeugd 1, N4 juist een uitstekende balkoefening. Mede hierdoor won zij in haar categorie brons.

Noa Kramer turnde een zeer goede wedstrijd en voor haar lag een podiumplaats bij de jeugd 2 ook in het vizier. Maar helaas. Door een mindere vloeroefening bleef zij steken op plaats zes.

Landelijke halve finale
Volgend weekend komen deze turnsters in actie in het Groningse Bellingwolde tijdens de landelijke halve finale. De halve finale van de derde divisie wordt afgewerkt op zaterdag, de halve finale van de tweede divisie op zondag.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden