Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe directeur op basisschool De Voorhof

Algemeen 1.186 keer gelezen

VIANEN • Laurens van Leeuwen is sinds maart de nieuwe directeur van basisschool De Voorhof in Vianen. Hij volgde Sander Jue op, die zijn carrière heeft voortgezet als directeur van De Schakel in Leersum.

Laurens van Leeuwen was eerder leerkracht op De Fontein in Houten en later adjunct-directeur van Het Mozaïek - ook in Houten. De Voorhof is geen onbekende school voor hem, omdat Van Leeuwen al elf jaar werkt voor stichting Fluenta, waar ook De Voorhof onder valt. Sowieso woont de 36-jarige in Hei- en Boeicop. "We hebben een aantal jaar geleden een oude, vervallen boerderij gekocht. Het dak was lek, de planten groeiden door de muur en binnen was er niks. Mijn vrouw was toen hoogzwanger van onze jongste dochter Ise en toch gingen we de uitdaging aan. Wat er nu staat, is iets om trots op te zijn. En allemaal zelf gedaan." En zo kijkt Laurens ook aan tegen leidinggeven: "Je moet kijken naar kansen en mogelijkheden en zaken doen waar je energie van krijgt."

Hij noemt De Voorhof "misschien wel de leukste school van Vianen". In februari maakte hij al kennis met zijn nieuwe werkplek. "De Voorhof is een prachtige school waar we de komende jaren vele mooie ontwikkelingen gaan doormaken met elkaar." Van Leeuwen wil onder meer de kind-ouder-leerkracht-gesprekken en het thematisch onderwijs verder uitbouwen. En ook aan de slag met ict. Verder is het meubilair toe aan een vernieuwing. Dit alles is gekoppeld aan de aanstaande nieuwbouw van de Brede Parkschool, vertelt Van Leeuwen. "Over twee jaar zit De Voorhof misschien wel in het mooiste schoolgebouw van Vianen met grote leerpleinen, kleine lokalen en een doorgaande leerlijn voor kinderen van nul tot twaalf jaar middenin een groen en autoluw park."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden