• ROC-studenten aan de slag bij Fort Everdingen.
• ROC-studenten aan de slag bij Fort Everdingen. Foto: aangeleverd

ROC-studenten restaureren Fort Everdingen

Algemeen 124 keer gelezen

EVERDINGEN • Studenten van ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied en Schilder^sCOOL hebben een restauratie aan Fort Everdingen uitgevoerd. Een lange en complexe restauratie waarbij twee luiken van de unieke contre escarpe zijn teruggeplaatst. Zowel de eigenaar van het fort als de betrokken studenten en docenten zijn tevreden over het eindresultaat. De oefening is geslaagd.

De twee luiken dienden als oefenmateriaal voor de restauratie van de overige veertig luiken. De zware eikenhouten luiken van ruim honderdveertig jaar oud vertoonden op veel punten gebreken. Zo was het ijzerwerk ver doorgeroest, op veel punten het hout verrot en het verfwerk vergaan. Een mooie klus voor de bouwstudenten van ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied en Schilder^sCOOL.

Brouwerij Duits & Lauret, eigenaar van het fort, is zeer content met het fraai uitgevoerde werk. "De mooi uitgevoerde restauratie draagt echt bij aan de fraaie uitstraling van het fort. Bovendien is de veiligheid hier enorm mee verbeterd", aldus Marco Lauret. Marco is zo tevreden dat hij bij toekomstige projecten graag weer met ROC Rivor en haar partners samen wil werken.

De studenten voeren het project uit binnen Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit leerwerkbedrijf heeft als doel om studenten van ROC Rivor werkervaring te laten opdoen door samen te werken aan echte projecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden