• Louiza el Berkani won goud op het onderdeel balk.
• Louiza el Berkani won goud op het onderdeel balk. Foto: Ramon Oost

Tien medailles voor turnsters DOS

Sport 228 keer gelezen

LEXMOND • Tijdens de 2e regionale voorwedstrijd in de niveaus D2/D3 hebben turnsters van G.V. DOS Vianen afgelopen zaterdag beslag gelegd op 10 medailles en hiermee kwalificatie voor de regiofinale afgedwongen.

Louiza el Berkani turnde bij de pré-instap D2 een foutloze wedstrijd. Op alle toestellen was ze de beste en de gouden medaille was dan ook dik verdiend. Goud was er ook voor Linde Groenendijk bij de instap D3 en Amélie Lancee bij de jeugd D3.

Podium
DOS Vianen kwam zaterdag met maar liefst 18 turnsters in actie in Lexmond en behaalde naast de drie gouden medailles ook nog 2 zilveren medailles.

Roos Bertelink (instap D3) turnde goede oefeningen op sprong en vloer maar moest clubgenootje Groenendijk in het eindklassement voor laten gaan.

De jonge turnster Anne de Man (pré-instap D3) moest dit keer ook genoegen nemen met zilver. Daarnaast waren er nog derde plaatsen voor pupil Femke Verkerk en jeugdturnster Sem Verhoeks.

Gezien het grote aantal deelnemers wordt door het rayon de 4e plaatsen ook beloond met een bronzen medaille. Deze werden nog in de wacht gesleept door Valerie Arnold, Indi Heeres en Lisa Nieboer.

Door deze goede resultaten zullen we vele turnsters van de Viaanse vereniging terugzien in de regiofinales.



 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden