• Dweilorkest Kleintje Pils.
• Dweilorkest Kleintje Pils. Foto: pr kleintje pils

Kleintje Pils op Sleepbootdagen

Algemeen Nationale Sleepbootdagen 2017 861 keer gelezen

VIANEN • Het is gelukt: dweilorkest Kleintje Pils is erbij tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Vianen. De band geeft een optreden, natuurlijk vanaf een sleepboot.

Kleintje Pils is bij de verlichte avondvaart op vrijdagavond 26 mei aanwezig, de befaamde Hollandse band brengt in de Grote Sluis vanaf een sleepboot een ongetwijfeld spetterende show ten gehore. Hiermee komt een stille wens van de voorzitter van de Nationale Sleepbootdagen, Anné Middendorp, eindelijk uit. Hij wilde al jaren het internationaal bekendstaande Kleintje Pils naar Vianen krijgen. Dit jaar is het dus gelukt.

Kleintje Pils is een dweilorkest met stevige reputatie in zowel binnen- als buitenland. De band bestaat als sinds 1975 en bestaat uit vijftien personen. Internationale bekendheid verwierf Kleintje Pils dankzij haar opzwepende muziek tijdens schaatswedstrijden en en rondom wedstrijden van het Nederlands elftal. Het orkest verzorgde reeds meerdere malen met veel allure optredens in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Japan, Dubai en dergelijke. Zoals bij de finale van de Tour de France op Champs-Elysées in Parijs, op het Sint Pietersplein voor Paus Johannes Paulus II tijdens de viering van het Jubeljaar in Rome, tijdens de Olympische Spelen van in Nagano en het EK voetbal in het Zweedse Göteborg. Maar optreden op een sleepboot heeft Kleintje Pils nog nooit gedaan. Voor de feestband voldoende reden om een optreden tijdens de Nationale Sleepbootdagen op de agenda te zetten. Voor Vianen de kans om deze spectaculaire band in levende lijve te zien optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden