Afbeelding
Foto: Politie

Politie trots op helpende weggebruikers bij ongeval op A27 bij Lexmond

112 408 keer gelezen

LEXMOND • De politie is trots op weggebruikers die hulp verleenden bij het ongeval dat maandagmiddag plaatsvond op de A27

Ter hoogte van Lexmond kantelde tussen de middag een vrachtwagen. Die vloog in brand. De chauffeur heeft zijn leven mede te danken aan omstanders die ervoor gezorgd hebben dat het vuur niet oversloeg naar de cabine, waar hij bekneld zat tussen het verwrongen staal.

Het ongeval gebeurde op de rijbanen in de richting Utrecht. Volgens de politie raakte de vrachtwagen, geladen met frituurvet, van de weg toen de chauffeur te hard moest remmen. De vrachtwagen, die in de berm belandde en kantelde, vloog in de brand. De A27 werd tot aan het eind van de middag afgesloten.

Al snel na het ongeval ontstond er een lint van tientallen mensen die met emmers water halen uit de nabijgelegen sloot en de cabine nat houden. Ook werden er brandblussers uit auto's en vrachtwagens gebruikt om het vuur te doven, zodat het de chauffeur niet zou bereiken.

De toegesnelde brandweer bevrijdde hem en de 52-jarige man uit Haarlem werd overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De snelweg werd na het ongeval richting Utrecht geheel afgesloten. Na de avondspits rond 21.00 uur haalde een bergingsvoertuig de truck weg.

De politie is erg blij met de hulp van de weggebruikers die allemaal niet twijfelden maar direct in actie kwamen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden