• Overzicht van de grote sporthal.
• Overzicht van de grote sporthal. Foto: Ramon Oost

Succesvol turnevenement in sporthal Helsdingen

Sportt 387 keer gelezen

VIANEN • Afgelopen weekend werd voor het eerst in Vianen een landelijke turnwedstrijd gehouden. Met ruim 1000 bezoekers en 8 tickets voor de halve finales kan organisator G.V. DOS Vianen terugkijken op een succesvol evenement.

Twee zalen van Sportcentrum Helsdingen werden vrijdagavond met officiële turntoestellen van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) omgetoverd in een echte wedstrijd turnhal. Vele vrijwilligers van de Viaanse gymnastiekvereniging waren bereid een steentje bij te dragen om dit turnevenement te doen slagen.

Vrijstad Vianen
Stuurgroep Vianen Promotie had zich bereid verklaard zich te binden aan dit evenement en hiermee het beeldmerk "Vrijstad Vianen" aan de wedstrijd gekoppeld.

De Vrijstad Vianen kwartfinale en tweede kwalificatie" begon zaterdagmorgen om 8.55 uur en tot zondagmiddag 17.00 uur kon het publiek genieten van turnen op het hoogste niveau. Ruim 350 turnsters  kwamen vanuit alle delen van het land naar Vianen om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten om zo een ticket voor de halve finale te veroveren.

Halve finale
Acht turnsters van DOS Vianen kwamen in actie voor hun thuispubliek en deden dit zeer succesvol. In de kwartfinale van de tweede divisie trok de jongste deelnemer, Ben Hui Boer bij de Instap N2 direct het goud naar zich toe.

Jeugdturnster Aïsha Josepha won zilver ondanks een val van de balk en voor de junioren Bailey Lenting en Chloé Gielen was hun resp. 7e en 12e notering ook goed voor een plaats in de halve finale.

Bij de senioren turnde Hannah Hijmering onder het toeziend oog van veel publiek uit Zijderveld een zeer goede wedstrijd. Zij won brons en ook haar zien we terug in de halve finale evenals haar clubgenootjes Linsey Godschalk en Sanne Oost.

1e divisie
Op zondag was het in Sportcentrum Helsdingen de beurt aan turnsters die hun 2e kwalificatiewedstrijd turnden in de eerste divisie. DOS-turnster Ivon Verkroost turnde bij de junioren een uitstekende wedstrijd.

Op brug liet ze helaas wat punten liggen maar haar 5e plaats was ruimschoots genoeg om het seizoen te mogen vervolgen.

Wethouder Marcel Verweij van de gemeente Vianen was bereid om gedurende deze twee dagen de prijsuitreikingen te doen. Over twee jaar, in 2019 bestaat DOS Vianen 100 jaar.

In dat Koninklijk jaar zullen zij wederom samen met de KNGU een landelijke wedstrijd organiseren in Sportcentrum Helsdingen. Het zal dan een finalewedstrijd worden; het bondskampioenschap (NK) voor turnsters uit de 3e divisie!

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden