Afbeelding

Marine aanwezig op Sleepbootdagen

Algemeen Nationale Sleepbootdagen 2017 517 keer gelezen

VIANEN • Tijdens Nationale Sleepbootdagen Vianen 2017 zal de Vloot- en Roadshow van de Koninklijk Marine acte de préséance geven. Een activiteit waar stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen ontzettend blij mee is, zeker omdat de Koninklijke Marine tijdens de Sleepbootdagen van 2015 helaas verstek moest laten gaan.

De Koninklijke Marine zal aanwezig zijn met een duikvaartuig van de cerberusklasse, de Argus (A 852). Met dit bijzondere schip, met een diepgang van 1.60 meter, kan men makkelijk over 'de drempel' van de Grote Sluis in Vianen komen. De Argus wordt ingezet voor de Defensie Duikgroep. De duikers gebruiken ze als platform bij hun werkzaamheden. Die werkzaamheden bestaan uit onderhoud en reparaties aan schepen en installaties van de marine in de Nederlandse kustwateren en op de binnenwateren. Ook worden ze regelmatig ingezet om te ondersteunen bij het zoeken van vermiste personen of materiaal. 

Tijdens de openingstijden van de Nationale Sleepbootdagen is het schip opengesteld voor publiek, daarbij is ook het materiaal waar het personeel van de Koninklijke Marine mee duikt te aanschouwen. Daarnaast neemt de Koninklijke Marine een promotietrailer, expositietent en niet te vergeten een hoge klimwand mee. Stoere Jongens en meisjes die deze klimwand trotseren, doen zo op speelse en veilige wijze klimervaring op.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden