• Er werd zaterdag hard gewerkt aan de knikkerbaan.
• Er werd zaterdag hard gewerkt aan de knikkerbaan.

Viaanse kinderen werken aan knikkerbaan en voorstelling voor zieke leeftijdsgenootjes

Algemeen 264 keer gelezen

VIANEN • Viaanse kinderen bouwden zaterdag in Bibliotheek Vianen - met hulp van verschillende vrijwilligers - aan een knikkerbaan voor leeftijdsgenootjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

De wens om zieke kinderen een mooie dag te bezorgen, werd gedaan door een zestal kinderen op het festival Spelen & Delen dat vorig jaar plaatsvond in Vianen. Eind februari is het zover: dan gaan de kinderen deze wens in vervulling brengen door een zelfbedachte activiteit uit te voeren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Onder begeleiding van Arda Cassée voeren ze dan namelijk de musicalvoorstelling 'Elmer, de lapjesolifant' op. Elmer is anders dan de andere olifanten en wil zo graag hetzelfde zijn als de rest. Hij gaat hard zijn best doen maar als hij eenmaal dezelfde kleur heeft als zijn mede olifanten dan heerst er een rouwstemming. Alle olifanten missen de unieke Elmer. Uiteindelijk blijkt jezelf blijven toch het fijnste te zijn voor iedereen.

Na de voorstelling zal er een spel gedaan worden met de knikkerbaan waar prijzen mee te winnen zijn. Deze knikkerbaan symboliseert het lichaam, wat ook een mechanisme is. Afgelopen zaterdag werd er met hulp van Kringloop Zederik, Viaanse gezinnen afkomstig uit Syrië en verschillende ouders in de Viaanse bibliotheek gewerkt aan deze knikkerbaan. Ook Puck de Haan van CreaBeez hielp een handje.

De voorstelling wordt woensdag 22 februari opgevoerd voor vijftig kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden