• (foto: Peter Verbeek).
• (foto: Peter Verbeek).

Finaleplaats voor Viaanse vestiging Gall & Gall

Algemeen 664 keer gelezen

VIANEN • In de voorronde van de verkiezing van beste slijterij van Nederland is de Viaanse vestiging van Gall & Gall eerste geworden in de regio Midden-Nederland.

Het Amsterdamse familiebedrijf Gall & Gall is in 1884 opgericht door Maria Gall, destijds een van de eerste vrouwelijke ondernemers in ons land. In 1984 waren er honderd vestigingen in Nederland. Nadat Ahold de keten vijf jaar later overnam volgde een explosieve groei. Inmiddels zijn er in ons land meer dan zeshonderd vestigingen.

Pakweg tien jaar geleden is de wedstrijd 'beste Gall & Gall van Nederland' uitgeschreven. De Vianense drankenzaak viel nooit uit de toon, maar scoorden evenmin bovenmatig goed. Daar is verandering in gekomen nadat Michiel Middendorp 2,5 jaar geleden winkelmanager is geworden. Hij heeft de sterke punten verder uitgebouwd, en de mindere drastisch verbeterd. Ook zijn de openingstijden verruimd. 

"Ons team van zes medewerkers is onze grootste kracht", vindt Middendorp. "Ze zijn enthousiast en stralen uit dat ze plezier in hun werk hebben. Het is gezellig in de winkel en er is altijd tijd voor een praatje met de klanten. Daar komt bij dat ze een brede kennis hebben van het assortiment, en daardoor uitstekend in staat zijn de klant te adviseren. Hoewel we een relatief kleine slijterij zijn hebben we een groot assortiment in de schappen: meer dan vijfhonderd soorten wijn en meer dan dertig soorten gin. Dat is een heel populair drankje om te mixen, en we zijn daardoor ook aantrekkelijk voor een jong publiek. We houden ons echter strikt aan NIX18 en vragen klanten, tot een leeftijd van omstreeks 25 jaar, consequent om hun ID-kaart, ook als het vaste klanten zijn."

Na al die verbeterpunten eindigde Gall & Gall Vianen vorig jaar als tweede bij de regionale verkiezing, en dit jaar zelfs als eerste. Bovendien met een maximaal puntentotaal van 185. Dat enorme succes kan alleen worden verbeterd als Gall & Gall over twee maanden wordt gekozen tot beste slijterij van Nederland. Dertien vestigingen dingen mee naar die titel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden