Afbeelding

Bijzondere avonddiensten in Lux Mundi in Lexmond

Algemeen 305 keer gelezen

LEXMOND • Protestantse kerk Lux Munid in Lexmond zoekt naar nieuwe vormen om het geloof te uiten en is begonnen met een serie bijzondere avonddiensten.

Overal loopt de belangstelling voor de avondvieringen van diverse geloofsgemeenschappen terug. Ook in de protestantse kerk Lux Mundi staan de avonddiensten ter discussie. Al enige jaren worden in de maanden juli en augustus geen avonddiensten meer georganiseerd maar is de kerk wel open voor samenzijn en bezinning. De kerkenraad besloot echter  zich niet neer te leggen bij deze neergang maar wilde juist een stapje vooruit doen door de avonden op een andere wijze in te vullen.

Een programmacommissie, bestaande uit Hans Godthelp, Margriet Boer, Rob van der Wal en Ruth van Leer, heeft zich ingezet om een aantal traditionele kerkdiensten te combineren met diverse avontuurlijke vieringen.

Aantrekkelijk
Voor het eerste halfjaar is nu een speciaal zondagavondprogrammaboekje gemaakt."Elke dienst heeft een eigen karakter," legt Rob van der Wal uit. "We willen hiermee verschillende mensen bereiken, niet alleen de regelmatige kerkganger, ook zoekers naar nieuwe vormen van kerk zijn. De mix van de soort vieringen in combinatie met de traditionele diensten houdt het aantrekkelijk voor jong en oud. Van een broodmaaltijd onder het motto 'Schuif maar aan' tot samen luisteren en leren. Van een Kliederkerk of Kerk op Schoot tot diensten met poëzie, film en muziek."

Ruth van Leer vult aan: "Met zo'n gevarieerd programma kunnen wij misschien ook andere kerkgenootschappen op ideeën brengen. We willen mensen prikkelen en ontwikkelen, maar vooral kritisch blijven."

Meer bijzonderheden over het zondagavondprogramma zijn te vinden op de website www.lux-mundi.nl en op facebook.  Op zondag 19 februari vanaf 19.30 uur is er een muziekavond in de kerk.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden