• Feline Flaton op brug; een van de turnsters die goud won.
• Feline Flaton op brug; een van de turnsters die goud won.

Vier keer goud voor turnsters DOS

Sport 263 keer gelezen

OUDEWATER • Vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Dat was de oogst zaterdag in Oudewater voor turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen tijdens hun 1e regionale kwalificatiewedstrijd.

Voor 17 jonge turnsters begon afgelopen weekend het wedstrijdseizoen. Trainster Miranda Deurhof had vanuit de A-selectie twee troeven in handen. In de categorie pré-instap (D2) turnde Louiza el Berkani netjes maar vergat twee sprongen op vloer. Ondanks deze beginnersfout won ze ruimschoots deze wedstrijd. Clubgenootje Anne de Man was de beste in niveau D3 op sprong en balk en trok ook het goud naar zich toe.

B-selectie
Onder leiding van de trainsters Romee de Vroom en Sanne Oost kwamen 15 turnsters uit de B-selectie van DOS voor het eerst dit seizoen in actie. Ondanks de zenuwen werden ook in deze groep successen geboekt. Roos Bertelink wist bij de instap D3 ook een gouden medaille in de wacht te slepen mede door een goed uitgevoerde balkoefening. Clubgenootje Michelle de Jong werd in deze categorie 4e en dit werd beloond met brons.

Goud
De vierde gouden medaille werd binnen gehaald door Feline Flaton. Deze pupil 2 turnde zeer stabiel op alle onderdelen en liet hierdoor de concurrentie achter zich. Femke Verkerk en Sem Verhoeks wisten in hun eigen categorie beslag te leggen op zilver. Brons was er nog voor Indi Heeres.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden