Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Burgemeester Theo Segers gaat deze zomer op pad door Molenlanden

Algemeen 214 keer gelezen

Column Burgemeester Theo Segers: Zomerse Molentocht

Op donderdag 23 juli start de eerste etappe van mijn wandeltocht door Molenlanden. Mijn vrouw en ik gaan al lopende nader kennismaken met de mensen die de 19 dorpen en de stad zo eigen maken. Vanwege de veranderende tijd is mijn kennismaking als nieuwe burgemeester veel anders verlopen dan vooraf gedacht.

Nu er meer mogelijk is, wil ik me echt graag onderdompelen in het Molenlandse en door ontmoetingen en gesprekken Molenlanden echt leren kennen. We zijn van plan van Arkel naar Kinderdijk te lopen, in vijf etappes. Een soort van Molentocht in de zomer. Vijf weken aan een, elke donderdag tot en met zaterdag. Ook willen we – voor een optimaal ‘Beleef Molenlanden’ gevoel – blijven overnachten in bijvoorbeeld B&B's. In verschillende dorpen ontwaken en moe maar voldaan weer naar bed. Met of zonder spierpijn is nog de vraag, we zijn intensief aan het trainen.

De routes, het programma, de invulling van de ontmoetingen zijn gaandeweg aan het ontstaan. Graag wil ik een diversiteit aan mensen ontmoeten. Inwoners, verenigingen, ondernemers, kerken, noem maar op. Er is ook veel ruimte voor spontane ontmoetingen en gesprekken (op 1,5 meter). Misschien wel met u? Het is de bedoeling dat we in de drie wandeldagen steeds 3 tot 5 kernen aandoen. Er is natuurlijk af en toe een rustpauze nodig, een kop koffie, een boterham tussen de middag. Ook bij iemand aan tafel kunnen aanschuiven voor een warme maaltijd maakt de laatste loodjes lichter. Wellicht mag ik bij u aankloppen?

Heeft u tips of suggesties, wilt u een stukje meewandelen, mij spreken of iets laten zien? Geef het door via angela.dejong@jouwgemeente.nl of bel haar via 088 75 15 000.

We hebben er zin in!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen