• Lee Westwood doet weer mee om de prijzen in KLM Open.
• Lee Westwood doet weer mee om de prijzen in KLM Open. Foto: Getty Images

KLM Open voorbij voor titelverdediger Luiten; Lee Westwood doet weer mee om de prijzen

Sport 177 keer gelezen

SPIJK • Achttien jaar na zijn eerste zege in Nederland, strijdt Lee Westwood opnieuw mee om de winst in het KLM Open. De voormalig nummer één van de wereld staat op drie slagen van koploper Kiradech Aphibarnrat. Voor titelverdediger Joost Luiten was het KLM Open na twee ronden voorbij.
 
Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, speelt deze week zijn elfde KLM Open. Hij maakt voor het eerst sinds 2011 zijn opwachting in Nederland. De Engelsman is gedeeld vierde en begint de laatste ronde met een achterstand van drie slagen op koploper Kiradech Aphibarnrat (-14).

De Thai tekende voor een ronde in 66 slagen. Door een birdie op de laatste hole begint Aphibarnrat zondag met één slag voorsprong op Romain Wattel aan de slotronde.

Een andere Fransman, Joel Stalter (-12, is derde en start zondag met Aphibarnrat en Wattel in de laatste groep.

Kwartet Nederlanders in de race
Zondag komen nog vier Nederlanders in actie. Wil Besseling staat er met vier onder par het beste voor. De Noord-Hollander, die uitkomt op de Challenge Tour, haalde voor het vijfde jaar op rij de cut in het KLM Open. Besseling is voorlopig gedeeld 35ste en kan zondag zijn beste klassering in het KLM Open verbeteren. Vorig jaar werd hij 28ste op The Dutch.

Daan Huizing en Max Albertus delen de 54ste plaats op met een score van -1. Albertus hoorde pas op woensdag dat hij kon starten in het KLM Open, na de late afzegging van Victor Dubuisson.

Ralph Miller haalde met een tweede ronde in 69 slagen de cut en is na een derde ronde in 72 slagen 64ste.

Titelverdediger Luiten naar huis
Voor Joost Luiten was het KLM Open na twee ronden voorbij. Joost Luiten moest in de ochtend de laatste zes holes van zijn tweede ronde spelen. Op hole 18 had de Nederlander een birdieputt van iets meer dan vier meter om naar één onder par te gaan, maar de bal verdween niet in de hole.

De laatste keer dat Luiten in het KLM Open na twee dagen was uitgespeeld, was in 2012. "De cut missen in Nederland is zuur, maar het kan ook een keer gebeuren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden