• Benthe Venema tijdens haar vloerwedstrijd.
• Benthe Venema tijdens haar vloerwedstrijd. Foto: Aangeleverd

Prima prestaties meiden Spirit

Sport 254 keer gelezen

LEERDAM • Meiden van Spirit uit Leerdam deden mee aan de tweede voorwedstrijd voor D2 en D3 in Lexmond. Er werden prima prestaties geleverd.

's Middags was het de beurt aan de pré-instappers D3 Tamar Budding, Anna de Jong, Noémi Geerling en Willemieke Slob en voor de pupillen 1 D2 Tessa de Groot en Bente Reder. Tamar turnde met veel beheersing. Op balk, brug en sprong noteerde ze de hoogste cijfers, op vloer werd ze tweede. Ze werd eerste en haalde goud.

Anna de Jong turnde een stabiele wedstrijd wat haar een mooie vierde plaats en brons opleverde. Noémi had pech door een val van de balk, op vloer liet ze een nette oefening zien. Uiteindelijk werd ze zevende. Bij Willemieke ging het bij sprong mis. Dit kostte haar een podiumplaats, omdat zij verder een mooie wedstrijd turnde. Ze werd ondanks haar sprong dertiende.

Tessa turnde een nette balkoefening waar ze alleen bij de koprol de balk moest verlaten. Op vloer noteerde ze 14.100 en door een goede sprong en brugoefening werd ze keurig zevende. Bente turnde haar laatste wedstrijd en deed dit met name op vloer netjes. Ze werd in het grote deelnemersveld twintigste.

Recreanten
Daarna was het de beurt aan de recreanten Jetske Molenaar, Benthe Vennema en Liv de Leeuw bij de pupillen 2 D3. Benthe heeft haar eerste voorwedstrijd niet kunnen turnen en was erg zenuwachtig, met name voor de koprol op de balk. Maar ze turnde een stabiele oefening. Ook op brug, sprong en vloer liet ze goede oefeningen zien wat haar een bronzen medaille en de vierde plaats opleverde.

Jetske turnde een goede wedstrijd en werd knap zevende. Voor Liv verliep niet alles naar wens, maar met een nette balk en brug eindigde ze toch nog als dertiende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden