• Bas den Breejen gaat aan de slag met een eigen MTB-team.
• Bas den Breejen gaat aan de slag met een eigen MTB-team.

Den Breejen presenteert MTB-team

Sport 1.013 keer gelezen

LEERDAM • De ambitie was er bij Bas den Breejen al een aantal jaren, maar het kwam er al die tijd niet van. De eigenaar van tweewielercentrum Den Breejen presenteerde zaterdag in het bijzijn van een kleine honderd geïnteresseerden dan toch zijn eigen mountainbike-team. "We willen de lat direct lekker hoog leggen."

Tweewielercentrum Den Breejen in Leerdam was zaterdag voor de eerste keer het decor van een mountainbike-teampresentatie. De ploeg die dit seizoen bestaat uit drie jonkies en drie ervaren rijders werd aan het grote publiek voorgesteld door Bart Brentjens.

Grondlegger
Hij wordt met zijn Olympische gouden medaille gezien als de grondlegger van het mountainbiken in Nederland en de verwachting was dan ook dat hij een grote publiekstrekker zou zijn. De sneeuw dreigde 's middags echter roet in het eten te gooien.

De presentatie in de feestelijk ingerichte showroom zou namelijk om 14:00 uur beginnen, maar vanwege de weersomstandigheden waren de belangstellenden op dat tijdstip op één hand te tellen.

Trots
Nadat Brentjens en de overige geïnteresseerden binnendruppelden, kon de presentatie in de wielerzaak van start gaan met een inleidend praatje van eigenaar Bas den Breejen. Vol trots liet hij door middel van videobeelden zien welke zes rijders MTB-team Giant Den Breejen dit seizoen gaan vertegenwoordigen.

De drie jonkies zijn Bas' zoon Benjamin, aangevuld met Elena Poppelaars en Lise Korf. Het team wordt gecompleteerd door Fred van Zanten, Marinus Dijkman en Bas zelf.

Indrukwekkend
Na een indrukwekkende speech van Rob Entjens over de Tour du ALS nam Den Breejen de presentatie weer over en dat was tevens het signaal voor Brentjens om het podium te betreden.

De Olympisch kampioen mountainbike van 1996 maakte zijn entree onder luid applaus. Toen ook de zes rijders zich op het podium hadden verzameld, was het aan Brentjens om de teamleden te interviewen.

Winnen
Op de vraag aan Elena Poppelaars wat haar doelstelling voor dit seizoen is, antwoordde het pas tienjarige talent: 'Winnen', iets wat Den Breejen ongetwijfeld goed moet hebben gedaan. Hij vindt namelijk dat zijn team in het eerste seizoen zeker niet voor spek en bonen mee hoeft te rijden.

"Het is natuurlijk afwachten, maar ik denk dat we met twee rijders hoge ogen kunnen gaan gooien. Met de jonge renners willen we de stap van de regionale naar de landelijke jeugdcompetitie gaan maken en ook bij de masters zijn we goed vertegenwoordigd. We willen de lat direct lekker hoog leggen."

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden