• Guus (2) uit Schoonrewoerd.
• Guus (2) uit Schoonrewoerd.

Obese-trainer beklimt Mont Blanc voor Guus

Algemeen 172 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Fabiab Touw, bekend van Obese, gaat met het I Am Sport-team de Mont Blanc beklimmen voor de Schoonrewoerdse Guus, die kampt met sma. Doel: 28.000 euro inzamelen.

Touw is één van de trainers van het RTL4-programma Obese én ambassadeur van stichting I Am Sport. De stichting wil de kwaliteit van leven van kinderen met een ernstige ziekte of kinderen die in armoede leven te verbeteren, hen gezondheid, plezier en toekomst bieden. De stichting focust zich op de sma-ziekte bij kinderen. Dit is een erfelijke ziekte die leidt tot spierzwakte. Bij alle patiënten met sma worden de spieren steeds zwakker. De spieren hebben steeds minder kracht. Bij de zwaarste vorm kan het kind nooit zelfstandig lopen of zelfs nooit zelfstandig zitten.

Guus, woonachtig in Schoonrewoerd, is twee jaar en heeft sma. Stichting I Am Sport richt zich niet op het creëren van het een medicijn, maar wil met actie 'Samen voor Guus' wel knokken om Guus' leven een stukje aangenamer en prettiger te maken. Het I Am Sport-team wil begin september naar de top van Mont Blanc klimmen om geld in te zamelen. Mensen kunnen de actie sponsoren. Het doel: een euro per persoon per meter. Het team telt zes mensen en er wordt geklommen naar de top op 4.800 meter, dus het team hoopt in totaal 28.800 euro in te zamelen. Dit geld wordt gebruikt om voor Guus een rolstoelgeschikte slaapkamer en badkamer te realiseren met alle benodigde apparatuur en hulpmiddelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 17 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 18 uur geleden
• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam.
Aanleg glasvezelnetwerk in Leerdam officieel van start Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden