Afbeelding

Jongerencafé Leerdam gaat verder als ChillAut

Algemeen 245 keer gelezen

LEERDAM • Jongerencafé Leerdam - gericht op jongeren met autisme - heeft sinds deze maand een nieuwe naam gekregen: ChillAut, a time 4 us.

ChillAut verwijst naar chillen en autisme. Dat past bij de insteek van de avonden. Het gaat om gezelligheid en ontspanning en het is bedoeld voor jongeren met een vorm van autisme. In de ondertitel 'a time 4 us' zitten alle letters van het woord autisme. Tijdens de laatste caféavond is ook samen met de jongeren een logo uitgekozen.

ChillAut wil een maandelijkse ontmoetingsplek zijn voor jongeren vanaf dertien jaar met een vorm van autisme. Die jongeren komen er ook. Ongeveer een tiental jongeren bezoeken de avonden en hebben aangegeven dat ze ook willen blijven komen. De jongeren komen onder andere uit de omgeving van Leerdam, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam.
De eerstvolgende caféavond is op vrijdag 11 maart in jongerencentrum M3 te Leerdam. Jongeren zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom. De inhoud van de avonden is flexibel maar wel duidelijk. Er zijn diverse bordspellen beschikbaar, ook is er een voetbaltafel, biljartafel en dartbord. ChillAut is een persoonlijk initiatief, een zogeheten Burgerkracht-initiatief, opgezet met subsidie van de gemeente Leerdam. De organisaties MEE (hulpverlening voor iedereen met een beperking), Yulius (GGZ-instelling) en PTJ Pauline Training en Jeugdwerk zijn betrokken voor de professionele ondersteuning.

Tegelijkertijd met de volgende avond op vrijdag 11 maart vindt er een presentie in M3 plaats over taalgebruik en communicatie bij autisme. Deze wordt verzorgd door Henk Vegt. Vegt is ambulant begeleider op een aantal middelbare scholen en heeft veel ervaring in het omgaan met jongeren met autisme. Iedereen die geïnteresseerd is in autisme is welkom. De avond begint ook om 19:30 uur met een inloop en koffie en thee in jongerencentrum M3 in Leerdam. Het programma start om 20:00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 9 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 12 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden