Afbeelding
Foto: Stockfoto

COC stuurt politici Vijfheerenlanden suggesties voor een kleurrijke gemeente

Algemeen 497 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Het bestuur van COC Midden-Nederland heeft alle politici van Vijfheerenlanden suggesties gestuurd voor een 'kleurrijke gemeente'. Het COC vraagt hiermee in aanloop naar de verkiezingen in deze nieuwe gemeente op 21 november aandacht voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

Het document 'Suggesties voor een kleurrijke gemeente Vijfheerenlanden' werd verzonden aan alle huidige raadsleden en griffiers van de drie gemeenten die straks de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden gaan vormen. De gemeenten Vianen, Zederik en Leerdam vormen vanaf 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Het document werd verstuurd als vervolg op de eerdere actie van het COC voor het hijsen van de regenboogvlag op Coming-Out Dag, jaarlijks op 11 oktober. Het document beschrijft op diverse thema's suggesties voor het verkiezingsprogramma ten bate van LHBTI-inwoners. De suggesties moeten bijdragen aan een kleurrijke gemeente waar het voor LHBTI's prettig en veilig wonen, werken en leven is. Het document is tot stand gekomen met ondersteuning van Movisie.

"Ik ben heel benieuwd of de aankomende politici van Vijfheerenlanden bereid zijn om met onze suggesties aan de slag te gaan. In Vianen is recent al een mooie eerste stap gezet met het jaarlijks hijsen van de regenboogvlag, maar we rekenen inmiddels op een volgende stap! De komende campagneperiode zullen we ons vaker later zien en horen in deze nieuwe gemeente", aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden