Afbeelding
Foto: aangeleverd

Sven van Vuren uit Rhenoy: Nederlands kampioen Dikke Banden 2017

Sport 518 keer gelezen

RHENOY • Sven van Vuren, dit jaar winnaar van de Dikke Banden Race van Rhenoy, is zondag in Breda Nederlands kampioen Dikke Banden geworden. Samen met Jamie Kemeling, ook op het podium in de Dikke Banden Race van Rhenoy, waren ze uitgenodigd om deel te nemen aan de door de KNWU georganiseerde NK Dikke Banden race. Op het terrein van hoofdsponsor Decathlon werden 's morgens, verdeeld in leeftijdscategorieën, eerst de series afgewerkt en 's middags de finales en troostfinales.

Beide jongens kwamen in dezelfde categorie (geboren 2005-2006) uit, maar ieder in een andere serie. Jamie Kemeling startte voortvarend maar had zich kennelijk toch verkeken op het aantal ronden. Hij plaatste zich uiteindelijk voor de troostfinale, waarin hij in de achterhoede eindigde. 

Sven daarin tegen startte in zijn serie minder voortvarend. Na de eerste ronden kwam hij als negende door, maar in het laatste deel van de zesde en laatste ronde kon hij een achtervolgend groepje bij - en ook inhalen en finishte hij als vierde, wat goed was voor een plaats in de finale.

Daarna begon voor Sven het lange wachten, want door het grote aantal deelnemers moesten eerst een drietal troostfinales worden verreden en toen nog twee finales. Pas in de allerlaatste finale was hij aan de beurt. De wachttijd had hem goed gedaan, want hij had zelf een nieuw tactisch plan bedacht. 

Om zo snel mogelijk op kop te komen koos hij voor een startpositie aan de binnenkant van de baan. Het plan pakte goed uit, want Sven ging als eerste door de eerste twee bochten en kon toen goed vaart maken.  "Ja, en daarna was het gewoon hard fietsen", aldus de nuchtere Rhenoyer, die vooraf al had aangekondigd voor een goede prestatie te gaan.

In de zes daarop volgende rondjes heeft Sven zijn mede concurrenten niet meer terug gezien. Met één hand in de lucht ging hij winnend over de eindstreep, waarna hij op het podium een mooie beker en de champagne kreeg uitgereikt.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden