Afbeelding

Masa Depan: stilstaan bij 55 jaar Molukkers in Leerdam

Algemeen 892 keer gelezen

LEERDAM • In het kader van 55 jaar Molukkers in Leerdam organiseert stichting Masa Depan diverse activiteiten, de activiteiten staan in kader van stilstaan, herdenken en vieren.

De meeste Leerdamse Molukkers waren afkomstig uit kamp Vught, het voormalige concentratiekamp waar vanaf 1951 gezinnen van ex-KNIL-militairen werden opgevangen die geëvacueerd waren uit de Molukken. In mei 1962 kwam een grote groep naar de Glasstad. Er werd in Leerdam uiteindelijk een wijk voor de Molukkers gebouwd, bestaande uit ruim honderd huizen. Deze wijk is in Leerdam nog steeds 'de Molukse wijk'.

Om stil te staan bij het feit dat de meeste Molukkers 55 jaar geleden zich in Leerdam vestigden, is er een meerdaags programma opgesteld. Er zijn activiteiten van woensdag 27 september tot en met zondag 1 oktober. Het programma start woensdag 27 september met een middag voor kinderen tot en met veertien jaar. Start om 14:00 uur. 's Avonds is er een bingoavond vanaf 19:30 uur. Hierbij zijn verschillende prijzen te winnen, ook mensen zonder Molukse binding zijn hierbij welkom. Op donderdag 28 september is er een jongerendag met een FIFA-toernooi en een tafelvoetbaltoernooi. De avond start om 19:30 uur. De ouderen zijn vrijdag 29 september aan de beurt, deze ochtend begint om 09:00 uur. Op zaterdag 30 september zijn de meeste activiteiten, dan staat een ode aan de eerste en tweede generatie centraal. De dag start om 12:00 uur met op het programma kinderdansgroep Bunga Tjekeh Leerdam, een Molukse modeshow, een workshop van Tjakadidi en verschillende sprekers. Er is ook muziek van Massada en Ruben Hehanussa. Er is dan ook een avondfeest vanaf 20:00 uur met bands die wortels hebben op de Molukken en in Leerdam. Entree is gratis. Het programma vindt plaats bij de Molukse stichting aan de Lindestraat 22 in Leerdam.

De festiviteiten worden afgesloten met een samenkomst in de Molukse kerk om 16:00 uur met aansluitend een kranslegging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden