Afbeelding

Praktijkdag voor jonge automobilisten

Algemeen 153 keer gelezen

LEERDAM • Gemeenten Gorinchem en Leerdam organiseren op zaterdag 30 september (in Gorinchem) en zaterdag 7 oktober (in Leerdam) gezamenlijk twee praktijkdagen voor jonge automobilisten. Dit vindt plaats onder de noemer 'The DriveXperience'.

Doelgroep van deze praktijkdagen zijn jongeren tot en met 24 jaar die maximaal drie jaar hun rijbewijs hebben. Deelname is gratis, autobedrijf Visscher in Gorinchem en Leerdam stelt auto's beschikbaar. The DriveXperience is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) dat deze dag ook subsidiëert. Deelnemers ervaren op deze praktijkdag zelf achter het stuur en in drie modules hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten ze wellicht kunnen bereiken.

Deelnemers maken onder meer een praktijkrit met een coach en twee andere jongeren. De jongelui wisselen steeds af achter het stuur en beoordelen niet alleen hun eigen rijstijl, maar ook die van elkaar. Ook de coach geeft natuurlijk tips en aanwijzingen. Ook mogen de deelnemers testen hoe ze het doen op een gladde rem- en slipbaan. Ze kunnen hier ervaren hoe het is om op een nat wegdek een onverwachte noodstop te moeten maken. Tot slot is er een gezamenlijk gesprek over alcohol en drugs en andere afleidingen achter het stuur. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

De praktijkdag om 09:00 uur en duurt tot uiterlijk 16:00 uur en vindt plaats op de gemeentewerf in respectievelijk Gorinchem en Leerdam. De gemeenten zorgen voor een gratis lunch. Meer informatie is te vinden op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden