Afbeelding

Giphart schrijft dictee DigiTaalStrijd

Algemeen 70 keer gelezen

REGIO • Ronald Giphart verbindt zich aan de Grote DigiTaalStrijd. Voor zowel de voorrondes als de finale schrijft hij het dictee. De schrijver is ook bij de eindstrijd zelf aanwezig. Hij draagt dan niet alleen zijn dictee voor aan de finalisten, maar reikt ook de prijzen uit.

De Grote DigiTaalStrijd is een ludieke battle voor het goede doel. Met het opgehaalde geld worden alle bibliotheken in de streek voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken. In de Grote DigiTaalStrijd gaan teams van drie personen de strijd met elkaar aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? Het dictee is het enige onderdeel dat gewoon op papier uitgevoerd wordt. Andere taal- en digitale vaardigheden worden tijdens de battle digitaal getoetst.

Inmiddels hebben zich al ruim honderd mensen ingeschreven voor de Grote DigiTaalStrijd. Het gaat om particuliere teams, maar ook non-profit en bedrijventeams, zoals de GGD, Ziekenhuis Rivierenland, de Gelderlander, de Rabobank en verschillende gemeenten. De voorrondes vinden maandagavond 4 september op tien plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke voorrondes gaan door naar de finale in het nieuwe cultuurgebouw Zinder in Tiel. Bibliotheek Rivierenland organiseert dit evenement samen met businessclub Betuwe in Zaken om laaggeletterdheid in de regio terug te dringen en digitale vaardigheden te bevorderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden