• Frits Kool afgelopen donderdag tijdens een boottocht met vrienden in Friesland.
• Frits Kool afgelopen donderdag tijdens een boottocht met vrienden in Friesland. Foto: Eip Aantjes

Bekende Heicopse agrariër Frits Kool verongelukt in Leens

112 3.967 keer gelezen

LEENS/HEI- EN BOEICOP • De bekende biologische/ecologische agrariër Frits Kool van De Groene Hofstee uit Hei- en Boeicop is maandagavond verongelukt in het Groningense Leens.

Kool is een bekende agrariër in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Hij was onder meer één van de pioniers van Den Hâneker. Ook zat hij een lange periode in het bestuur van Fokveedag Boerenlandfeest, waarvan hij erelid is. Zijn plotselinge overlijden zorgt dan ook voor een schok in de regio.

Auto in brand
Kool verongelukte na een fietstocht, die hij samen maakte met zijn goede vriend en de eveneens bekende agrariër Max van Tilburg. Met de auto, komend uit de richting Winsum, botste hij rond 19:30 uur aan de linkerkant van de weg (N361) door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Het voertuig vatte vlam.

De 71-jarige Van Tilburg, woonachtig in De Marne, wist uit de auto te komen en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Voor Frits Kool kwam alle hulp, onder meer van de opgeroepen traumahelikopter en twee brandweerkorpsen, te laat.

De brandweer plaatste na het blussen direct schermen rondom de auto. De N361 richting Ulrum en Wehe-den Hoorn werd afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden